sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Nelljäs viikko, nyt jo ?

Ah, maanantait <3 
Pesukoneen pauha valvotti koko viimeyön, joten maanantai lipui ohi korvien. Ainakin alkupäivä.
Iltapäivällä tulimme takaisin hostellille, ja minulle kerrottiin että minun tulisi vaihtaa huonetta, joten ensimmäinen tunti kuluikin muuttopuuhiin. Hostellille saapui illalla paljon vaihto oppilaita Ranskasta, ja he tarvitsivat huoneen jossa on pesukone, siksi tämä pikainen muutto.
Saatuani romppeet toiseen huoneeseen painelin takapihan tenniskentälle pelaamaan Robin, Davidin, Tomin, ja tietysti Valtterin kanssa tennistä. 
Vähän hassultahan tämä tuntuu olla "oudossa" huoneessa, mutta ei anneta pikkuseikkojen lannistaa.

Tiistai päivä oli aivan ihana.
Työt sujuivat tavanomaiseen tahtiin, mutta töiden jälkeen lähdimme ystävien kanssa kecskemetin ainoalle kukkulalle. Uskaltaisin sanoa että sen koko vastaa Hyvinkään Sveitsin laskettelukeskuksen korkeinta rinnettä. Näkymät olivat upeat, sillä kevslemet on unkarin suurella laakealla, näimme jopa aijemmassa päivityksessä mainitun mersun tehtaan, joka sijaitsee miltei kaupungin toisella laidalla. Pelleilimme paljon ja saimme hauskoja kuvia, sekä videoita.
Loppupäivästä vaelsimme sitten keskustan bussiasemalta rautatieaseman kautta takaisin hostellille.
Vasemmalta oikealle, David, Minna, Robi.
Kukkulan edustalla olevassa puistossa. 



Kukkulan huipula kasvava yksinäinen puu.
Komiat maisemat.

Huipulla tuulee :)

Vasemmalta oikealle, Valtteri, Robi, Minna, David.
Oli meinaan ihan tajuttoman hauskaa :D


keskiviikko kulki univelkoja maksaessa töiden jälkeen. Uudessa huoneessa ei ole meinannut uni tulla joten painelin suoraan töistä nukkumaan, Valtteri herätteli minut syömään illalla, ja sain uudemman kerran unta puolenyön jälkeen, nyt on hieman pirteämpi olo kuin eilen.




Keskiviikkona bussia odotellessa..



Pizza perjantai ! Pientä juhlatunnelmaa ilmassa kun pistettiin työpäivän jälkeen pikkuiset kekkerit pystyyn toiseksiviimeisen viikonlopun kunniaksi.
Koti -ikävä on jo melkomoinen aika-ajoin, mutta lauantai päivä tuntui taas olevan niitä päiviä kun tahtoisi jäädä Unkariin.






kolmas viikko ja kovaa mennään.

Kolmas viikko Unkarissa alkoi jo kuin tavalliset arkipäivät Suomessa, aamulla töihin, päivällä kotiin, ystävien kanssa hauskanpitoa ja illalla nukkumaan. Tähän alkaa jo melkein tottua.
Töissä saimme taas avustaa jarruremontissa, vaihdoimme renkaat vanteille, sekä tarkkailimme kun asentajat vaihtoivat radioita sekä asensivat varashälyttimiä.
Tämä oli myös Robin ja Davidin viimeinen viikko töissä, koska heidän opiskeluissaan alkaa loppusuora, joten saisimme tämän jälkeen selvitä ilman tulkkia. 

Vapaa ajan rientoihin kuuluu lähinnä rauhallinen yhdessä olo, pelaamista, kokkaamista, tavallista iloista arkea.

Torstai 27.3 oli mielenkiintoinen päivä sillä pääsimme vierailemaan Kecskemetin mersun tehtaalla. Näimme miltei koko valmistus prosessin, miten pala pläkkipeltiä muuttuu tuliteräksi mersuksi. Tehtaan sisäpihassa oli kolme mersua jotka olivat väriltään punainen, valkoinen ja vihreä. Kyseiset autot symboloivat Unkarin lippua, eikä rivissä olevaa vihreänsävyistä mercedestä saa mistään, sillä tämä tietty sävy on erikoisteetetty vain ja ainoastaan avajaistilaisuutta varten, vain ja ainoastaan symboloimaan unkarin lippua. 
Valitettavasti tehtaalla ei saanut ottaa kuvia, mutta porttien ulkopuolelta se onnistui.



Perjantaina tehtiin tavallista pidempää työpäivää, ja unohdettiin sitten että hostellilla pitää olla perjantaisin ennnen viittä jotta saisimme oman huoneemme avaimet, no aikaa tapettiin puolisentuntia kunnes saimme avaimet :D


Loppuviikko sujui sutjakkaasti, ostelin hieman keittiötarvilkeita lauantaina, ja sunnuntaina ostimme torilta pilvipallon muodossa olevaa onnea, hattaraa  !